lördag 18 januari 2020

De rensar själva upp

Säkert är det fler än jag som har blivit cyniska i den kaos- situation som råder i landet.
Så länge skjutningarna håller sig inom de kriminellas olika gäng, så är det ju faktiskt så att de själva rensar ut folk. Det är ju dessutom billigare om folk dör än om de ska sitta en massa år i fängelse! Men sedan är det naturligtvis ändå en stor tragedi för de anhöriga.

Värre är det med oskyldiga som våldtas, rånas eller kommer i vägen för sprängningar.
Vem kunde tro att det skulle bli så här i Sverige?

1 kommentar:

LFL sa...

Och om de åker fast, kan de inte utvisas, om de riskerar dödsstraff i hemlandet. Efter en (i internationell jämförelse) rekordkort fängelsevistelse i Sverige, är de alltså fria att begå nya mord, våldtäkter och rån. Det låter cyniskt, men det svenska, humana påföljdssystemet skulle braka ihop, om de inte rensade upp själva. Politiker föreslår nu, utan att redovisa vad det kommer att kosta och varifrån pengarna ska tas.

1. Att 2 / 3-delsfrigivningen slopas. Det kräver 50 % fler fängelseplatser, eller fem nya Kumla-fängelser.

2. Att ungdomsrabatten 18 - 21 år slopas. Krävs 100 % fler fängelseplatser till den åldersgruppen. Har ingen uppgift om antal dömda i den gruppen, men det råkar vara den mest brottsaktiva åldersgruppen. Ytterligare tre - fyra Kumla-fängelser?

3. Att påföljder för brottslingar 15 - 18 år ses över, i klartext att fler fängelsestraff döms ut. Hur många nya fängelser kräver det?

4. Att straffbarhetsåldern sänks från 15 år till ? Ingen vågar nämna en siffra, men tolv år verkar vara i högsta laget, när 7 - 10-åringar rekryteras till de kriminella gängen. Detta kräver särskilda ungdomsfängelser (som förmodligen kommer att kallas något annat). Hur många?

5. Regeringen vill skriva om lagen, så att fler döms till fängelse på livstid. År det ett skämt eller ett spel för galleriet? Om det är allvarligt menat, att tiden i fängelse ska bli längre, behövs ytterligare fängelser i den högsta säkerhetsklassen. Men så vitt jag vet finns inga förslag att avskaffa benådningsrättegångarna varigenom livstidsdömd får straffen omvandlade till tidsbestämda straff.

Om politikerna verkligen har tänkt infria alla sina löften, är massbenådningar att vänta på sikt. Redan nu släpps "mindre farliga" personer ur häktena i väntan på rättegång för att mer farliga ska få plats.