lördag 10 februari 2018

Sitt eget eller andras?

Visst är det spännande när människor vet precis hur andra ska ha det. Ja, inte bara andra människor, utan andra länder, andra regeringar, ja hela världens styren har de synpunkter på.
De kan skissa och tala om att om man gör så här och så här och så här, så blir allting perfekt.
Fascinerande, eller hur?
Men samtidigt måste man undra om dessa personer har lika bra ordning i sitt privata liv? Har de levt i en sådan perfektion som de verkar vara förespråkare för? Skött sin ekonomi perfekt? Tagit vara på sina relationer? Skött sina jobb? Eller har de någon sorts kaos-sidor i tillvaron på det privata planet?
Man måste ju undra, eller hur?
En del har skrivit böcker om sitt privata kaos. Andra leker låtsasleken fullt ut.
Jag blir bara trött av det jag ser...

Själv har jag alltid haft koll på ekonomin, räkningarna och papper. Men se ordningen på kläder, prylar och annat är det mycket övrigt att önska om. Och ändå tror jag att jag en dag ska ha lärt mig! Och slippa leta efter saker. Det är tröttsamt att ofta vara av med något. För närvarande? Jo, en ljusstake i glas, som jag inte har funnit sedan förra julen. Och så en grytlapp från N.Y., en present.
Stort hus? Nej, 94 m2 plus ett stort friliggande förråd, men det är inte detta det gäller här. Det räcker med fyra rum för att saker ska försvinna  för mig. För många prylar? Nej, för litet hus!


Inga kommentarer: