torsdag 30 november 2017

SD rensar, men de uteslutna och deras åsikter finns ju kvar!

Jag har just sett på Opinion live på TV. Det skrämmer mig att anställda blir uppsagda på grund av att de har uttryckt sina åsikter. Det förvånar mig att arbetsrätten och arbetsrättsliga prövningar inte tycks existera längre. Har facken lagt av? Vi börjar alltmer  närma oss ett samhälle med STASI- struktur. Sådant läste jag om när jag studerade tyska vid universitetet.
Nu har återigen en SD-medlem uttalat sig rasistiskt och har lämnat partiet. SD är bra på att utesluta folk, klokt att gå själv. Men även andra partistyrelser har uteslutit, detta gäller både gamla FP och KD. Fast givetvis leder SD, och skälen till uteslutningarna växlar. Men de åsikter som de uteslutna medlemmarna har lär ju inte försvinna för att de har lämnat partiet.
Jag var just inne på en före detta medlems blogg och läste om flyktingfientlighet och bristande integritet mot närståendes personliga förhållanden. Respektlösheten och Dom och Vi-tänkandet tar sig olika uttryck, men är strängar på samma lyra.
Kanske blir de före detta medlemmarna farligare när de inte är identifierbara i sina åsikter. Ingen kan ju längre  beskylla dem för att höra till SD.
Nu tycker jag själv att Sverigedemokraterna har många idéer som är bra, och framförallt anser jag att de ska behandlas som varje annat parti i riksdagen, men de ledamöter som säger att partiet ibland drar till sig fel sorts folk har naturligtvis rätt. Och frågan är nog om inte detta är vänsterns fel, som hela tiden sätter sina egna stämplar på partiet. Det kan i olyckliga fall locka fel personer dit.

Inga kommentarer: