måndag 9 december 2019

Man uppträder bara inte så!

Är det något nytt med det stillösa uppträdandet bland ledande personer i Sverige? All artighet och normal hyfs är ju borta!

Det senaste exemplet är ju Peter Englund, som just när en Nobelpristagare anländer deklarerar att han, som är ledamot i Svenska Akademien, minsann inte tänker delta i Nobelveckan på grund av valet av denne pristagare. Gör man så? Är detta artigt mot den som har fått en utmärkelse?

Vi ska sedan inte tala om alla de okvädningsord som statsministern har hällt över partiledaren och det parti som nu tävlar med S om att vara det största. Det vulgära uppträdandet har länge varit en skandal.

Vissa i Sverige vet alltid bäst och lyckas reta upp regeringar genom att visa att här i Sverige har vi minsann rätt och alla andra har fel. Så har man genom de senaste litterära prisutdelningarna både lyckats reta upp Kina och tydligen troligen också Polen, där den polska Nobelpristagaren  har retat upp regeringen genom sin historieskrivning.  Nobelprisutdelningen ska visst inte sändas i polsk TV.¨
Tänk vad vi kan här i landet! Bara inte få till en vettig regering!

Inga kommentarer: