onsdag 12 december 2018

Hur värderar Nobelstiftelsen sina gäster?

Troligen har väl Jimmie Åkesson inte heller i år blivit inbjuden till Nobelfesten. Visst, det är en privat stiftelse, och de bjuder vem de vill, men har de verkligen en sådan koll på andra gäster att de låter alla dessa få inbjudningar, men inte partiledaren för Sveriges idag näst största parti?
Nog tycker jag att deras agerande är ytterst märkligt. Eller?
Ibland tänker jag på vad som händer om SD får riktig makt. Tänk så många som då borde känna sig rädda... i vart fall om de vill markera mot dem som har fryst ut dem på olika sätt. Fast de är kanske inte hämndgiriga!?
Vissa partiledare har ett ytterst märkligt sätt när de talar i sina framträdanden. Annie Lööf talar hela tiden om att man ska stänga ute ytterlighetspartierna. Vem talar hon för? Dessa partier har ju fler väljare än vad Centern har. 
Och när liberaler talar låter det som om de trodde att hela svenska  folkets högsta önskan var ett liberalt styrelseskick och liberala värderingar. Är det inte också lite konstigt att man har sådana idéer när man bara har 5% av väljarkåren bakom sig? Resten är faktiskt inte liberaler- ja, frånsett de centerpartister som anser sig vara det numera.

Inga kommentarer: