onsdag 3 oktober 2018

Maktmänniskor ska inte vara politiker!

Det är onekligen väldigt förnedrande för oss väljare att få uppleva att vi  helt är i klorna på  några till synes fullkomliga maktmänniskor, som hela tiden försöker driva sin egen vilja utan hänsyn till valresultatet. 
Plötsligt har V blivit regeringspart för S, något som man tidigare inte har sett det som.
Vi borde få veta vilken regering partierna avser att bilda FÖRE valet och inte behöva sitta om maktlösa nollor och se på denna barnkammarfars!
Nog tror jag precis som reportern på TV att Annie Lööf försade sig igår. Hon har nog ett annat alternativ i bakfickan!
Jag tror idag inte på en regering med M o KD  med stöd från SD, inte nu längre. Tidigare kunde jag tänka mig en sådan, men vid närmare eftertanke skulle nog denna dra för långt åt höger för min smak.

Det kan inte vara lätt att hävda att man har kvar Alliansen, när allt verkar peka på att den ligger i dödsryckningar. Och egentligen är ju politiken inom Alliansen ganska så väsensskild. Själv har jag, som har varit aktiv i både L (FP) och KD svårt att se hur dessa två partier kan gå ihop med Liberalernas flyt och värdekonservatismen i KD. Men å andra sidan kanske de balanserar upp varandra.

Inom S har man gjort en valanalys. Där trodde man, enligt uppgift, att deras dåliga resultat berodde på att den utlovade extra föräldraveckan kom för sent!  Detta är verkligen ideologiernas död! Skulle en röst på dem avgöras av en enstaka fråga?

Vart är vi på väg med politiken i det här landet egentligen?

Inga kommentarer: