fredag 1 februari 2019

I Löfvens värld finns inget perfekt

Man borde nog börja räkna hur många gånger Stefan Löfven  säger: "Nu ska vi..." Så har det hållit på och hållit på under hela hans förra mandatperiod, och så håller det på nu också.
Det är väldigt sällan man hör honom säga :" Nu har vi..." för det mesta är planer på något som borde ha varit gjort för länge sedan.

Jag är bekymrad för landet, bekymrad över alla som skjuts ihjäl, för alla gamla som blir lurade av bedragare, för all mobbning i skolorna och på arbetsplatserna, för äldres situation och för bristen på äldreboenden.

Och visst är det något märkligt med det parlamentariska systemet när det minsta partiet i riksdagen - som enligt de senaste mätningarna inte ens hade kommit in i riksdagen - får genomsyra politiken med sina galna idéer. Det sista är ju nu att bensinbilar ska förbjudas om ett antal år. Samtidigt varnar elbolagen om att det kan bli stor elbrist i landet, speciellt i Skåne. Vad händer om det inte går att ladda elbilarna? Eller om elen inte fungerar?
Mp verkar inte ha  någon som helst konsekvensanalys av sina förslag. De verkar helt galna.

Dock- för att säga något positivt, så gillar jag framträdandena som den nya kulturministern har gjort. Hon verkar ha kompetens och hjärna till skillnad från andra i den miserabla regeringen.




Inga kommentarer: