tisdag 10 januari 2017

Min roliga katt Bellman

Jag har haft flera katter, men ingen som har varit så kommunicerande som katten Bellman, som nu har bott hos mig i 17 år efter att ha varit dotterns katt i två år först. Han är alltså gammal, och han ser gammal ut. Men han är bestämd och vill gärna vara herre i huset. 
Igår åkte julbesöket tillbaka till sitt eget hem, och när resan var på gång hoppade katten ner från fönsterbrädan, där han annars har legat till fram på förmiddagen varje dag och for runt och kollade läget. Skulle han också ut och resa i buren? Tydligen uppfattade han det inte så, så han behövde inte gå och gömma sig.
Annars är han mycket tålmodig i buren. Vi har gjort flera resor på sju timmar till Stockholm utan att han har protesterat. Men en resa till Lund i julas gjorde honom så trött att han sov på soffan till kl.15 dagen efter hemkomsten innan han åt. Då insåg jag att jag nog inte kan ta med den gamle katten till Stockholm på bilresor i buren längre.
I natt har han gått runt mig i sängen och spunnit och inte heller sitter han demonstrativt med vid bordet som han gör när gästen är här! Så gör han aldrig när vi är ensamma!





Inga kommentarer: