måndag 7 oktober 2019

Hur står det till, Alex Schulman?

Har hela världen blivit galen? Ja, i vart fall verkar en del skribenter ha fått fnatt! Hur är det med Alex Schulman, som i stort sett helgonförklarar Greta Thunberg? Hon är den störste svensk som någonsin levt, enligt honom!

Hoppsan! Hon är i hans ögon större än både Dag Hammarskjöld och den heliga Birgitta! Det är inte lite som kommer att vila på denna fixerade tonårings axlar. Dessutom har hon lyckats med att sätta skräck i massor av ungdomar världen över, vilka verkar tro att jordens undergång kommer att inträffa innan de har gått ut skolan. Och likaså en del vuxna.

Vi andra håller huvudet kallt och undrar hur masspsykoser kan uppkomma genom att någon, som totalt fixerat sig vid något, driver på.
Vad är det här för något? Det är ju fullständigt absurt! Man kan väl inte låta sig styras av en tonåring som i stor ångest - alldeles uppenbart- har snöat inne i sin skräck och driver med sig andra!
Till och med folk som Alex Schulman!
Skrattretande! Hans krönika var det mest bisarra jag har läst, tror jag!
Kan ingen plocka hem ungen, sätta henne i skolan och försöka få henne att leva ett normalt tonårsliv?
Eller ta orosanmälningarna som har kommit in till soc på allvar! 

Annars är vi nog många som befarar att Greta-historien kommer att sluta i personlig katastrof för henne. Ja, såvida hon inte flyger upp och sätter sig på Guds högra sida, så klart!? Där verkar hon  ju redan finnas enligt vissa!

Greta Thunberg sår splittring och politikerförakt. Detta är på intet sätt hedervärt!

Inga kommentarer: