lördag 19 oktober 2019

En skrämmande artikel om G.T.

Eftersom jag är kvar som medlem i Lärarförbundet får jag deras tidning. Jag brukar inte läsa den så noga, men igår gjorde jag det.
Där finns en stor artikel om Greta Thunbergs lärare, som följde henne i flera år, och som berättar om de mycket stora, sociala svårigheter Greta hade i skolan, och hur hon stöttade henne, både i skolarbetet med extralektioner och på fritiden och om hur hon åt tillsammans med henne i skolan. När Greta sedan började i Södertälje följde inte läraren med.
Greta hade tydligen anpassad studiegång, så det var väl egentligen inte så mycket till "strejk". Denna lärare hade också suttit med henne och strejkat utanför riksdagshuset ibland.
Läsningen känns skrämmande. Varför gör läraren denna intervju? Visserligen säger hon att hon är imponerad över Gretas insatser, men jag kan inte låta blir att undra om det också finns ett litet observandum i detta. Kanske en varning. Det är tunga diagnoser flickan har fått! Vad händer på sikt? Speciellt nu när protesterna börjar bli högljudda.
Borde inte en ung flicka skyddas lite bättre?

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Du har rätt. Det är beklämmande att se hur tösen utnyttjas. Tyvärr tror jag att detta slutar på värsta tänkbara sätt. Hennes föräldrar bär på en stor skuld och borde ha fråntagits vårdnaden.

nya tant lila sa...

Ja visst är det fruktansvärt!