tisdag 12 september 2017

Jag röstar bara på snälla människor!

Det snackas mycket nu inför kyrkovalet. Jag har bestämt mig för en sak. Nomineringsgrupperna ska jag strunta i! Jag ska bara rösta på snälla människor! Det är sådana som behövs för att synliggöra det kristna budskapet. Inom kyrkan finns det nog av elakhet. Skönt när man något sånär känner till personerna på valsedlarna.

3 kommentarer:

LFL sa...

Det för du alldeles rätt i. Strunta i om de är medlemmar i något politiskt parti eller annan s.k. nomineringsgrupp, eller helt partilösa. Rösta på de snälla. Men nog är det ett "sjukt" system att man måste tillhöra en nomineringsgrupp för att väljas till förtroendeuppdrag i kyrkan? Det krävs inte ens i val till kommunfullmäktige, där det räcke att tillräckligt många har skrivit någons namn på blanka valsedlar för att denne ska bli invald.

nya tant lila sa...

Men det hör väl ändå inte till vanligheterna.

LFL sa...

Åja, många har blivit invalda för SD, sedan en enda väljare har skrivit deras namn på en blank SD-valsedel. I en mindre kommun räcker det med ett par hundra röster för att bli invald på en blank valsedel utan partibeteckning. Jag vet inte hur vanligt detta är, men någon på Öland lär ha blivit vald till kommunfullmäktige i val efter val p.g.a. all gratisreklam som han har fått av dem med partibeteckning. Det är inte populärt bland politiker att vara populär bland väljarna.

Med det låga valdeltagande i kyrkovalen skulle det räcka med några tiotal röster för att bli vald till en församling utan stöd av någon nomineringsgrupp. Det är partipolitikerna rädda för, att kandidater som enbart har ett kyrkligt men inget politiskt engagemang, ska få något att säga till om i kyrkan.