lördag 26 augusti 2017

Är inte Alliansen körd nu?

Nu börjar jag snart hålla med S om att destruktiviteten inom det borgerliga blocket börjar bli alltför stor. Så här kan man inte sköta politiken i ett land!
Men i både L och M tycks de ju var fullt upptagna med att äta upp varandra inbördes. Mycket trovärdigt! Och mycket förödande!
Nu har de snart bara en möjlighet att komma till makten, nämligen genom en blocköverskridande regering. Vill de borgerliga väljarna detta?
Såvida det nu inte helt enkelt blir så att SD vinner valet och ska bilda regering! Det scenariot finns nog också, och det tror jag att man ska se upp med! Då är det nog bättre att försöka samarbeta med dem!

1 kommentar:

LFL sa...

Stödet för en blocköverskridande regering är ännu större bland de borgerliga än bland de socialdemokratiska väljarna, vilket betyder att en majoritet av väljarna vill ha en blocköverskridande regering. Nota bene: Under förutsättning att varken alliansen eller de rödgröna tillsammans får egen majoritet.

En blocköverskridande regering är naturligtvis inte samma sak som en socialdemokratisk regering. Hur stort genomslag det blir för de deltagande partiernas politik i en sådan regering, kommer att bestämmas av valresultatet för de olika partierna. Och allianspartierna kommer med all sannolikhet att få fler röster än Socialdemokraterna ensamma...

Trots att ingen alliansledare hittills uttryckligen har talat om att bilda en blocköverskridande regering, utan har talat om blocköverskridande "samarbete" har både Björklund och Lööf varit mycket tydliga med att detta samarbete ska vara mellan Socialdemokraterna och HELA alliansen.

Vad debaclet inom Moderaterna kommer att leda till, vet vi inte. Resultatet hittills är att alliansen saknar självskriven statsministerkandidat. Men det kan komma att ge Liberalerna nya väljare - förutsatt att Björklund sitter kvar som partiledare för L. Om L däremot kommer att ledas av en teflonkopia av Gudrun Schyman är det nog kört för både L och alliansen...