tisdag 12 maj 2020

Isolerad till döds- hur ser det rättsliga efterspelet ut?

 Nu höjs allt fler kritiska röster mot hur denna pandemi och behandlingen av äldre är/har varit i Sverige.
Det är ju helt sjukt när man ser olika reportage. En 100-årig man sitter instängd och isolerad på sitt boende. Hissen är avstängd, han kan inte komma ut och får inte träffa anhöriga. De enda han träffar är vårdpersonal. Det är sådana som har fört  in smitta till döds på boendena.
Med vilken rätt fråntar man människor deras rättigheter på det här sättet? Inga besök på äldreboende, bara nersmittade vårdare som ibland inte ens känner till de elementära hygienreglerna, enligt uppgifter som har kommit fram.
Detta är inget mindre än skandal! Har arbete på äldreboenden blivit till en avstjälpningsplats där det inte är så noga med kompetensen? Vad är det som uppdagas nu?
Givetvis måste det bli rättsliga efterspel på detta! Och som Elisabet Höglund skriver anmälan ska gälla brott och inte enbart arbetsmiljön! Och det blir säkert så, för många, många är upprörda.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sveriges regering bör granskas och ställas inför rätta för alla s.k. misstag
som gjorts mot dom äldre. När ett land styrs med sådan incompetens som nu har pågått i många år, kan man verkligen fråga sig hur länge svenskarna kan stå ut med att se och inte opponera sig mot vad som håller på att hända.
Ligger svenskarnas IQ så lågt, att dom inte fattar att det går att rösta ut dessa partier som medvetet raserar ett land som en gång låg mycket nära toppen av världens mest välskötta länder. Otroligt!!!!



















sverig